Forum BCB Lunca Ilvei
Duminică Septembrie 05, 2010, 09:53:42 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Spuneţi-vă părerea în subiectele deschise. Smiley

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Dumnezeu a inventat sexul  (Citit de 1542 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Gilda
dinamic

apreciere: +29/-30
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Miercuri Aprilie 11, 2007, 10:08:28 »

Teologia reprezintă studiul atributelor şi acţiunilor lui  Dumnezeu. Am putea condensa întreaga Lui natură într-un singur cuvânt: Dragoste. Şi cum Dumnezeu a făcut omul după chipul şi asemănarea Lui, omul este o creatură care prezintă capacitatea de a iubi şi a fi iubit. Nimeni nu ar limita această asemănare la nivel fizic. Fără îndoială că natura emoţională şi spirituală a omului este ceea ce îl face asemenea lui Dumnezeu. Omul poate oferi şi primi dragoste.

Capacitatea de a iubi şi a fi iubit îşi găseşte expresia în relaţia dintre soţ şi soţie, părinte şi copil.

În actul sexual, soţul şi soţia cu adevărat "îndrăgostiţi" ating culmea "dăruirii",absolutul intimităţii; trăiesc împreună climaxul fericirii, un moment de posedare reciprocă, exclusiv fizic-emoţională. Şi atunci devine evident de ce Scriptura se referă la actul sexual ca fiind o "cunoaştere".

Pavel a folosit Pavel a folosit dragostea maritală drept analogie pentru dragostea pe care creştinul o simte pentru Domnul lui, o ilustraţie a unirii credinciosului cu Hristos (Efes. 5:31,32).

Isaia Îl numeşte pe Domnul, soţul Bisericii, iar Pavel spune că "a cununat" Biserica cu un Soţ.

Biserica se raportează la Hristos asemenea unei soţii iubitoare şi curate, fapt care ne descoperă o semnificaţie esenţială a parabolei celor zece fecioare şi a ospăţului de nuntă al Mielului.
..................................................
"Ademeniţi de muzică şi de jocuri, aţâţaţi de frumuseţea preoteselor păgâne, s-au lepădat de credincioşia lor faţă de Dumnezeu... Pasiunile fireşti au ajuns să-i stăpânească şi, odată ce conştiinţa li s-a mânjit prin aceste fapte de destrăbălare, s-au lăsat înduplecaţi şi să se închine înaintea idolilor. Au adus jertfe pe altarele păgâne şi au luat parte la cele mai înjositoare ceremonii."

Nu e de mirare că Moise s-a simţit suficient de indignat pentru a sparge tablele scrise cu degetul lui Dumnezeu şi Dumnezeu a aprobat categoric gestul său. Fără doar şi poate că altfel l-ar fi mustrat pe Moise pentru o atitudine atât de nereverenţioasă faţă de un obiect devenit sfânt prin atingerea Lui.

(extras din cartea Dumnezeu a inventat sexul de Charles Wiettschiebe)
Memorat

"Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele, să păziţi şi să împliniţi legile Mele." (Ezechiel 36,27)
IonutB.
dinamic

apreciere: +16/-21
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Sâmbătă Aprilie 14, 2007, 06:56:11 »

Cuvantul inventat nu mi se pare potrivit cu privire la Dumnezeu!  El nu e inventator in opinia mea, acest atribut potrivindu-se omului mai intai de toate .........! A Creat mi se pare m-ai nimerit! Dar e doar ceea ce cred eu.....!
Memorat
moromete
nou venit
*

apreciere: +2/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Marţi Iunie 17, 2008, 01:36:16 »

cam bizar ce zice Gilda despre sex si Dumnezeu  Huh nu prea vad cum ar putea avea dreptate  Huh
Memorat
Myself
nou venit
*

apreciere: +1/-0
Deconectat Deconectat

Gen: Femeie

Isus Hristos este acelaşi ieri, azi şi în veci.

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Luni August 25, 2008, 04:52:11 »

Nu sint de acord cu ideia ca Dumnezeu  a inventat sexul. Sexul fara dragoste tot de la Dumnezeu vine? De fapt sexul a fost primul pacat in gradina edenului. Citeste ,,saminta sarpelui" predica lui WMB. Acolo este totul explicat. Domnul sa te binecuvinteze!!!
Memorat
IonutB.
dinamic

apreciere: +16/-21
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Marţi August 26, 2008, 05:56:37 »

Nu sint de acord cu ideia ca Dumnezeu  a inventat sexul. Sexul fara dragoste tot de la Dumnezeu vine? De fapt sexul a fost primul pacat in gradina edenului. Citeste ,,saminta sarpelui" predica lui WMB. Acolo este totul explicat. Domnul sa te binecuvinteze!!!
  Nici eu nu pot fi de acord "cu ideea" (ca sa nu-i zic altfel..) ca sexul a fost primul pacat in eden deoarece este nebiblica, "samanta sarpelui" fiind una de natura spirituala si nu fizica, avand de a face cu "cuvantul sarpelui" crezut si acceptat de eva si de adam apoi prin ea, care a INTRAT  in inima lui Adam (adam&eva=una) aducand moartea. Asa cum astazi Cuvantul Lui Dumnezeu este "Samanta Lui Dumnezeu" (1 PETRU 1:23 ) si odata crezut (acceptat ca adevarat) Intra in mintea si inima omului aducandu-i Viata, tot asa sa intamplat si acolo in eden prin cuvantul diavolului (sarpele cel vechi) aducand omului moartea!  Inainte de a crede tot ceea ce citesti prin carti, este bine sa te rogi mult Domnului ca El sa-ti arate cum stau lucrurile cu privire la orice subiect si intotdeauna El iti va raspunde in deplina armonie cu Sfanta Scriptura (Biblia).
Memorat
emil
nou venit
*

apreciere: +1/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Sâmbătă Septembrie 06, 2008, 11:34:44 »

nu prea inteleg ce e cu intrebarea asta dumnezeu a inventat sexul adica ce vrei sa spui
Memorat
nelu
junior
**

apreciere: +9/-19
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Luni Septembrie 29, 2008, 11:11:14 »

... stai linistit Emile! omul a inventat sexul ... necurat... Angry
Memorat

sunt un pacatos dar salvat!
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!