Forum BCB Lunca Ilvei
Marţi Septembrie 07, 2010, 12:54:25 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Bine aţi venit pe Forum! Cheesy

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Sondaj
Întrebare: Cum trebuie să se raporteze creştinul la politică?
să se intereseze - 8 (30.8%)
să se implice - 8 (30.8%)
nu ştiu ce să zic - 0 (0%)
nu are importanţă - 0 (0%)
să nu se implice - 2 (7.7%)
să nu se intereseze - 1 (3.8%)
să se roage pentru politicieni - 7 (26.9%)
Numărul votanţilor: 10

Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Creştinul şi Politica  (Citit de 1345 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
dmarcel
Administrator
dinamic

apreciere: +43/-0
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat

El e Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică 1Io.5:20

Vezi Profilul WWW
« : Miercuri Martie 28, 2007, 08:46:30 »

Ce credeţi?
Este mai bine pentru creştin să se intereseze de politică, sau nu?  Huh  Huh  Huh
Dar să facă politică?  Huh  Huh  Huh
Aţi auzit predici pe tema aceasta?  Huh  Huh  Huh

Atenţie!
1. Se pot da trei voturi
2. Se pot modifica voturile, în caz că vă schimbaţi opinia
Memorat

Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale. (Ps.73:28)
LOAM
dinamic

apreciere: +21/-7
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Miercuri Martie 28, 2007, 09:32:11 »

Cred ca ar fi interesant sa privim din perspectiva exemplelor biblice, lucrul acesta. S-a implicat Isus in politica? Nu prea... El chiar a spus: IOA 18 36"Imparatia Mea nu este din lumea aceasta". S-a implicat Petru, sau PAvel, sau vreun alt apostol in politica? Mi se pare ca nu. Ei chiar au spus: 2CO 6 14 "Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege?" Isus spunea despre ucenicii Lui:  IOA 17 16 "Ei nu sunt din lume, dupa cum nici Eu nu sunt din lume."

Este adevarat insa ca Dumnezeu intervine in politica, sau mai corect spus in istorie:  DAN 4 32 "Te vor izgoni din mijlocul oamenilor, si vei locui la un loc cu fiarele cimpului; iti vor da sa maninci iarba ca la boi, si vor trece peste tine sapte vremuri, pina vei recunoaste ca Cel Prea Inalt stapineste peste imparatia oamenilor si ca o da cui vrea!" Cu toate acestea, Satana a spus si el: LUC 4 5 Diavolul L-a suit pe un munte inalt, i-a aratat intr-o clipa, toate imparatiile pamintului, si I-a zis:"Tie Iti voi da toata stapinirea si slava acestor imparatii; caci mie imi este data, si o dau oricui voiesc. Daca dar, Te vei inchina inaintea mea, toata va fi a Ta." Aceste lucruri sunt in concordanta cu spusele lui PAvel: EFE 2 1 "Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii." Iar Ioan zicea: 1IO 5 19 Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau.

Ca o incheiere, pot sa spun cu siguranta ca in religie si in politica exista cea mai mare inselatorie de pe pamant, si in aceste domenii se minte cel mai mult.

Criminalul multiplu Constantin, mentionat mai sus, este cel mai bun exemplu.
Memorat

LVX LVCET IN TENEBRIS
akatrist
nou venit
*

apreciere: +16/-2
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Joi Martie 29, 2007, 04:50:17 »

pot sa spun cu siguranta ca in religie si in politica exista cea mai mare inselatorie de pe pamant, si in aceste domenii se minte cel mai mult.

niciodata nu m-am gandit la asta. totdeauna am crezut ca cei mai mari mincinosi sunt comerciantii! reclamele!   Cry
Memorat

O, de ar tinti caile mele la pazirea oranduirilor Tale! (Ps.119:5)
IonutB.
dinamic

apreciere: +16/-21
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Joi Martie 29, 2007, 10:14:19 »

Nu stiu prea multe despre crestini politicieni, insa eu socot ca Dumnezeu poate ridica oameni politici dintre crestini, daca El doreste. Cred ca un crestin poate fi un om politic, daca aceasta e voia lui Dumnezeu cu privire la el, si acesta din urma, intelege si accepta aceasta voie.....!
Memorat
ohoho
junior
**

apreciere: +22/-17
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Duminică Aprilie 08, 2007, 11:31:53 »

Nu stiu prea multe despre crestini politicieni, insa eu socot ca Dumnezeu poate ridica oameni politici dintre crestini, daca El doreste. Cred ca un crestin poate fi un om politic, daca aceasta e voia lui Dumnezeu cu privire la el, si acesta din urma, intelege si accepta aceasta voie.....!
e bine sa faca crestinii adevarati politica nu-i asa ca asa o sa fie o viata mai buna
ohoho  Shocked
ohoho  Shocked
ohoho  Shocked
Memorat
akatrist
nou venit
*

apreciere: +16/-2
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : Vineri Aprilie 13, 2007, 02:14:32 »

S-a implicat Isus in politica? ... S-a implicat Petru, sau PAvel, sau vreun alt apostol in politica?
Pavel nu a fost politician dar invata biserica sa se roage pentru politicieni in 1Timotei 2:1-3
Va indemn dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii,
pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea.
Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru,

Asta inseamna ca trebuie sa ne intereseze ce se intampla in politica.

Isus Hristos a zis sa dam cezarului ce-i al cezarului, ca si Pavel in Romani 13:1-7
Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapanirile care sunt, au fost randuite de Dumnezeu.
De aceea, cine se impotriveste stapanirii, se impotriveste randuielii puse de Dumnezeu; si cei ce se impotrivesc, isi vor lua osanda.
Dregatorii nu sunt de temut pentru o fapta buna, ci pentru una rea. Vrei dar sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele, si vei avea lauda de la ea.
El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia. El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel ce face rau.
De aceea trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului.
Tot pentru aceasta sa platiti si birurile. Caci dregatorii sunt niste slujitori ai lui Dumnezeu, facand necurmat tocmai slujba aceasta.
Dati tuturor ce sunteti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea.

Nu putem, nu avem voie, sa ignoram politicienii si politica.
Memorat

O, de ar tinti caile mele la pazirea oranduirilor Tale! (Ps.119:5)
ohoho
junior
**

apreciere: +22/-17
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Sâmbătă Aprilie 14, 2007, 06:42:52 »

interviu cu un politician crestin (pastor baptist Dugulescu) despre el si Ioan Alexandru si parintele Galeriu cand erau ei in parlament:

http://www.pasi.ro/alte-articole/interviu-cu-fostul-senator-pastorul-si-poetul-petru-d.html
Memorat
IonutB.
dinamic

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Sâmbătă Aprilie 14, 2007, 11:56:17 »

S-a implicat Isus in politica? ... S-a implicat Petru, sau PAvel, sau vreun alt apostol in politica?
Pavel nu a fost politician dar invata biserica sa se roage pentru politicieni in 1Timotei 2:1-3
Va indemn dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii,
pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea.
Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru,

Asta inseamna ca trebuie sa ne intereseze ce se intampla in politica.

Isus Hristos a zis sa dam cezarului ce-i al cezarului, ca si Pavel in Romani 13:1-7
Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapanirile care sunt, au fost randuite de Dumnezeu.
De aceea, cine se impotriveste stapanirii, se impotriveste randuielii puse de Dumnezeu; si cei ce se impotrivesc, isi vor lua osanda.
Dregatorii nu sunt de temut pentru o fapta buna, ci pentru una rea. Vrei dar sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele, si vei avea lauda de la ea.
El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia. El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel ce face rau.
De aceea trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului.
Tot pentru aceasta sa platiti si birurile. Caci dregatorii sunt niste slujitori ai lui Dumnezeu, facand necurmat tocmai slujba aceasta.
Dati tuturor ce sunteti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea.

Nu putem, nu avem voie, sa ignoram politicienii si politica.
Frumos....!
Memorat
dmarcel
Administrator
dinamic

apreciere: +43/-0
Deconectat Deconectat

El e Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică 1Io.5:20

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #8 : Luni Mai 07, 2007, 10:52:20 »

Am observat o implicare mai mare a credincioşilor din V.T. în politică. E drept că istoria relatată de V.T. cuprinde 4000 de ani faţă 60 (aprox.) cât sunt în N.T. - adică de 40-50 de ori mai mult. Plus că V.T. este de trei ori mai voluminos decât N.T. (cca. 900 de pagini faţă de cca. 300). Iată câteva exemple:
Avraam - Gen.14:17-24; 23:5,6; 21:32
Melhisedec - Gen.14:17-24
Iosif - Geneza cap.41 - cap.50
Moise - Exod cap.5 - cap.13
Judecătorii sunt un fel de politicieni
David, Solomon, Daniel
Proorocii s-au implicat în politică (au vorbit cu regii, cu conducătorii de oşti, etc.)
Credincioşii au fost îndemnaţi în timpul robiei babiloniene: "Urmăriţi binele cetăţii, în care v-am dus în robie, şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentrucă fericirea voastră atîrnă de fericirea ei!" (Ieremia 29:7)

În N.T. Ioan Botezătorul, Domnul Isus şi apostolul Pavel nu s-au sfiit să vorbească regilor sau dregătorilor dar nu despre chestiuni politice. Subiectele lor au fost morale sau cu privire la Dumnezeu şi mântuire. Găsim însă îndemnuri adresate credincioşilor în ce priveşte respectarea autorităţilor şi rugăciunea pentru acestea.
Memorat

Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale. (Ps.73:28)
LOAM
dinamic

apreciere: +21/-7
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Luni Mai 07, 2007, 11:25:29 »

Am observat o implicare mai mare a credincioşilor din V.T. în politică.

Teocratia este altceva.
Memorat

LVX LVCET IN TENEBRIS
IonutB.
dinamic

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Vineri Iunie 08, 2007, 11:37:02 »

Se prea poate ca unii au ajuns deja la desavarsire, dar nu la aceea de care zice Pavel, ci la una de nu mai e nimic de adaugat sau scazut la ce spun si fac ei ! Mai, mai!!!!!Cine a zis ca nu exista perfectiune pe pamant? Este dar nu o vedeti voi! Grin  Este unii domle, care cica ei in politica nu se implica, de bani nu au nevoie, nici nu-i folosesc ca-s "necurati", nu au a face cu "alte religii", nici macar cu a "lor insisi" ,....asa de sfinti si perfecti sunt domle! Ca sa vezi! Tot ce zic si fac ei e perfect, insa tot ce fac ceilalti e automat gresit...de ce ? Simplu pentru ca nu o fac impreuna cu ei "in curtea lor"! Of. of , mai, maaaiii!!!! Nu stiu daca sunt de ras sau sunt de plans, sau amandoua deodata....mai degraba! Dur, dar NECESAR! Wink
Memorat
ruben mode
junior
**

apreciere: +2/-0
Deconectat Deconectat

chitarist

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Duminică Ianuarie 20, 2008, 08:47:06 »

IN FRUNTEA STATELOR UNITE S-AU AFLAT DE  MULTE ORI PRESEDINTI SI OAMENI CU PUTERE POLITICA IN STAT CARE ERAU CRESTINI.MARTURIILE ISTORICE SPUN CA ACESTI OAMENI AU INFLUENTAT OAMENII DIN JURUL LOR IN  MOD POZITIV
.CE BINE AR FII CA DOMNUL SA RIDICE OAMENI CRESTINI CARE SA INFLUENTEZE VIATA POLITICA DIN TARA NOASTRA
Memorat

ruben ferencz
underground teo
Moderator Global
dinamic

apreciere: +5/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #12 : Duminică Ianuarie 20, 2008, 08:50:23 »

Il invitam pe Base la biserica??? Huh Huh Huh
 Grin Cheesy Grin

Memorat

All saints have a past, all sinners have a future.
ruben mode
junior
**

Deconectat Deconectat

chitarist

Vezi Profilul
« Răspunde #13 : Duminică Ianuarie 20, 2008, 08:59:44 »

NU-L VA AJUTA POATE DOAR POCAINTA SINCERA IL VA AJUTA//////
Memorat

ruben ferencz
underground teo
Moderator Global
dinamic

apreciere: +5/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #14 : Duminică Ianuarie 20, 2008, 09:06:58 »

In spatele politicienilor se ascunde multa minciuna si coruptie deci...
Memorat

All saints have a past, all sinners have a future.
ruben mode
junior
**

Deconectat Deconectat

chitarist

Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Duminică Ianuarie 20, 2008, 09:12:46 »

au nevoie sa se pocaiasca
Memorat

ruben ferencz
Syslelt09
nou venit
*

apreciere: +0/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #16 : Miercuri Decembrie 09, 2009, 12:12:02 »

In politica sunt oameni.Orice om are si parti bune si rele.Nu suntem perfecti.Depinde ce vrem sa scoatem in evidenta.La politicieni vrem sa scoatem in evidenta ce fac pentru noi si observam ca,cei mai multi,fac pentru ei totul si pentru noi nimic.Oameni ca Primarul Sibiului si Primarul sectorului 3,au dovedit ca pot face si pentru ceilalti cate ceva.Sunt buni.Dar,daca pot face bine comun la nivel inalt...ramane de vazut.Fiecare a dovedit ceva la o primarie,tara are cam multe primarii...De fapt politicienii pot face ceva,la nivel de tara doar daca sunt puternici.Dupa ce sunt puternici pot dovedi ceva.Singurul politician puternic,pana acum,a fost Iliescu.El a avut toata puterea la dispozitie.Inca nu se formasera moguli si mai stiu eu ce denumiri sa le dam puternicilor din spatele usilor inchise.Ce a facut el cu puterea vedem azi in lupta asta mediatica,care opune unui posibil om puternic,Basescu,trusturi media si partide de-a valma.Iliescu putea face mai mult a ratat ocazia de a construi un stat puternic si o democratie care sa nu depinda de magnati,de lupta lor.
Memorat
Syslelt09
nou venit
*

apreciere: +0/-0
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #17 : Luni Decembrie 14, 2009, 04:55:43 »

PDL va accepta orice tip de alianta.cea mai probabila este cea cu PNL-ul si UDMR.Basescu isi doreste,in sufletul sau,ca PNL sa fie scindat si astfel inghitit pentru totdeauna de PDL.Exista semne ca s-ar putea intimpla acest lucru.Cum vi se pare Tariceanu premier?
Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!