Forum BCB Lunca Ilvei
Duminică Septembrie 05, 2010, 10:13:43 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Deschideţi subiecte noi. Shocked

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Sondaj
Întrebare: Este ideea aceasta in Biblie?
Da! - 1 (25%)
Parca - 1 (25%)
Nu! - 2 (50%)
Habar n-am... - 0 (0%)
Numărul votanţilor: 4

Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Se vor duce la morminte şi vor striga morţilor: "Ieşiţi voi ca să intrăm noi!"  (Citit de 619 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
dmarcel
Administrator
dinamic

apreciere: +43/-0
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat

El e Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică 1Io.5:20

Vezi Profilul WWW
« : Joi Ianuarie 17, 2008, 03:54:33 »

"...se vor duce la morminte şi vor striga morţilor: <<Ieşiţi voi de acolo ca să intrăm noi!>>"

Săptămâna trecută, m-a sunat un prieten ca să mă întrebe dacă această expresie este din Biblie, aşa cum avea el impresia... Şi mie mi-a sunat cunoscută, dar nu ştiam nici un verset unde s-o găsesc. M-am gândit... nimic. Apoi am căutat-o în Biblie cu PC-ul (folosesc Online Bible de 14 ani!!!) şi... n-am dat de ea. Sunt unele versete care se apropie, cum ar fi:

1. Nu vă miraţi de lucrul acesta; pentru că vine ceasul cînd toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui, şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele, vor învia pentru viaţă; iar cei ce au făcut răul, vor învia pentru judecată. (Ioan 5:28,29)
2. Şi îndată perdeaua dinlăuntrul Templului s'a rupt în două, de sus pînă jos, pămîntul s'a cutremurat, stîncile s'au despicat, mormintele s'au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor cari muriseră, au înviat. Ei au ieşit din morminte, după învierea lui, au intrat în sfînta cetate, şi s'au arătat multora. (Matei 27:51-53)
3. Ah! de m'ai ascunde în locuinţa morţilor, de m'ai acoperi pînă-Ţi va trece mînia, şi de mi-ai rîndui o vreme cînd Îţi vei aduce iarăşi aminte de mine! (Iov 14:13)
4. Să învie dar morţii Tăi! Să se scoale trupurile mele moarte! "Treziţi-vă şi săriţi de bucurie, cei ce locuiţi în ţărînă! Căci roua Ta este o rouă dătătoare de viaţă, şi pămîntul va scoate iarăş afară pe cei morţi." (Isaia 26:19)
5. Oamenii vor intra în peşterile stîncilor şi în crăpăturile pămîntului, de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, cînd Se va scula să îngrozească pămîntul. (Isaia 2:19)
6. Atunci vor începe să zică munţilor: "Cădeţi peste noi!" Şi dealurilor: "Acoperiţi-ne!" (Luca 23:30)
7. Şi ziceau munţilor şi stîncilor: "Cădeţi peste noi, şi ascundeţi-ne de Faţa Celui ce şade pe scaunul de domnie şi de mînia Mielului." (Apocalipsa 6:16)
8. În acele zile, oamenii vor căuta moartea, şi n'o vor găsi; vor dori să moară, şi moartea va fugi de ei. (Apocalipsa 9:6)

Apoi am discutat şi cu alţi creştini la o întâlnire. Unii au fost convinşi că este o expresie din Scripturi. Alţii au spus că nu au citit aşa ceva în Biblie. Nimeni nu a putut da un verset în care s-o citim. Ca în gluma aia cu negresa grasă care întreabă pe predicator:

• "De unde ai mai scos şi chestia asta care ai zis-o în predică?"
    "Din Biblie!" - a zis predicatorul.
    "Probabil că ai scos-o din Biblie, că eu n-am mai găsit-o acolo!!!"

În grupul de discuţii au fost câţiva care ne-au spus că ştiau vorba asta încă dinainte să devină creştini. Este o vorbă pe care o spuneau bătrânii când se refereau la necazurile care vor veni peste pământ în zilele de la urmă. Cei ce nu cunosc susţin că ea vine din Biblie. "Va fi un necaz aşa mare că oamenii se vor duce la morminte şi vor striga morţilor: <<Ieşiţi voi de acolo ca să intrăm noi!>>" Se pare că expresia circulă pe valea Someşului şi a Ilvei, în jurul Năsăudului şi chiar spre judeţul Cluj.
Memorat

Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale. (Ps.73:28)
dmarcel
Administrator
dinamic

apreciere: +43/-0
Deconectat Deconectat

El e Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică 1Io.5:20

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Joi Ianuarie 17, 2008, 04:34:45 »

Rog pe cei care au auzit această expresie să ne spună în ce zonă a ţării au auzit-o şi în ce context.

Mulţumesc.
Memorat

Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale. (Ps.73:28)
nelu
junior
**

apreciere: +9/-19
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Sâmbătă Ianuarie 19, 2008, 10:39:02 »

"parca..."

Ei i-au zis lui Moise: Nu erau oare morminte în Egipt, ca să nu mai fi fost nevoie să ne aduci să murim în pustie? Ce ne-ai făcut de ne-ai scos din Egipt?

parca ar suna... dar, daca(evreii) si cu "parca..." s-ar fi dus in barca(Egipt)... probabil ca ar fi zis: "<<Ieşiţi voi de acolo ca să intrăm noi!>>

------------

iar de auzit(ecspresia) in alta parte... nu am auzit
Memorat

sunt un pacatos dar salvat!
nelu
junior
**

apreciere: +9/-19
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Duminică Ianuarie 20, 2008, 12:21:03 »

"...se vor duce la morminte şi vor striga morţilor: <<Ieşiţi voi de acolo ca să intrăm noi!>>"

În grupul de discuţii au fost câţiva care ne-au spus că ştiau vorba asta încă dinainte să devină creştini. Este o vorbă pe care o spuneau bătrânii când se refereau la necazurile care vor veni peste pământ în zilele de la urmă. Cei ce nu cunosc susţin că ea vine din Biblie. "Va fi un necaz aşa mare că oamenii se vor duce la morminte şi vor striga morţilor: <<Ieşiţi voi de acolo ca să intrăm noi!>>" Se pare că expresia circulă pe valea Someşului şi a Ilvei, în jurul Năsăudului şi chiar spre judeţul Cluj.[/b]

... si prin ziare

http://www.ziare.ro/1200689581-Mutilarea_Romaniei_in_anul_Marii_Uniri
Memorat

sunt un pacatos dar salvat!
ruben
nou venit
*

apreciere: +1/-0
Deconectat Deconectat

A murit pentru mine ................slava LUI

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Marţi Iunie 15, 2010, 11:36:24 »

Probabil se face referire la veretul din Apocalipsa  9 cu versetul 6.Oricum expresia-Se vor duce la morminte si vor striga mortilor: "Ieşiţi voi ca sa intram noi!"- nu am gasit-o in Biblia tradusa de Cornilescu.
Memorat

what a savior..........
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!